Hieronder hebben we de veelgestelde vragen plus antwoorden over deze cursus Italiaans voor beginners voor je op een rij gezet.

Voor wie is deze cursus Italiaans bedoeld?

Dit is een cursus Italiaans voor beginners die je begeleidt naar A1-niveau. Omdat we deze cursus speciaal hebben samengesteld voor Italië-liefhebbers, gaan we er wel vanuit dat je al wel het een en ander weet over Italië en de Italiaanse taal. We beginnen dus ná Buongiorno, sono Dit is Italië, come stai!

Waarom zou ik voor deze cursus Italiaans moeten kiezen?

We hebben deze cursus volgens de nieuwste didactische inzichten gemaakt en een mooie afwisseling gekozen tussen tekst, video en audio. Daarnaast geven we je tips hoe je jezelf de Italiaanse taal sneller eigen kunt maken. Deze cursus is ideaal als je jezelf de Italiaanse taal als thuisstudie eigen wilt maken. Het is ook gewoon een heel voordelige cursus, als je de prijs vergelijkt met andere (online) cursussen Italiaans!

Wie heeft de cursus gemaakt?

De cursus Italiaans voor beginners is ontwikkeld door Lotje Lomme, een ervaren en near-native docente Italiaans. De marketing en techniek is van Dit is Italië, een van de populaire Italië-websites in het Nederlands taalgebied.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus Italiaans bezig?

Ons advies is om aan elke les ongeveer een week tijd te besteden en er per dag een uurtje mee bezig te zijn. Reken op 5 tot 7 uur zelfstudie per les. Er zijn 12 lessen en een herhalingsles voordat je aan de A1-toets kunt beginnen. Kortom, je moet er ongeveer een kwartaal de tijd voor uit trekken.

Hoe volg ik de lessen?

De lessen volg je op deze website, in de speciale online leeromgeving, waar je ook de opdrachten en de oefeningen doet en je jouw voortgang bij kunt houden. De cursus is volledig online. Je ontvangt dus geen materialen via de post.

Kan ik de cursus op mijn smartphone of tablet volgen?

Ja, de cursus is geschikt voor alle schermen. Een smartphone is in sommige gevallen misschien wat klein om prettig te kunnen werken, maar met een tablet op de bank kun je prima uit de voeten.

Waarom is deze cursus Italiaans zo goedkoop?

We kunnen je onze online cursus Italiaans voordelig aanbieden doordat je de lessen zelfstandig en in je eigen tempo doorloopt, zonder directe interactie met de docent. Op deze manier kunnen we de cursus voor een lage prijs aan veel mensen aanbieden die graag willen beginnen met het leren van de Italiaanse taal.

Zijn er nog extra kosten waarmee ik rekening moet houden?

Nee, de cursuskosten van € 79 zijn inclusief alle lesmaterialen, het certificaat, de video’s en de audiobestanden. Je hoeft niet extra te investeren om deze cursus met goed gevolg af te kunnen leggen.

Ik heb in het verleden al wat Italiaans geleerd. Voegt deze cursus iets nieuws toe?

Dat denken wij wel! Als je ons online magazine Dit is Italië kent, weet je dat we veel aandacht aan de Italiaanse cultuur besteden. Maar in Dit is Italiaans leer je ook de grammatica en geven we je tips om je leerproces te vereenvoudigen. Deze cursus begint waar andere beginnerscursussen ophouden!

Kan ik een gratis proefles van deze cursus volgen?

Ja! Les 2 hebben we bijna volledig voor je opgesteld om helemaal gratis te proberen. Je hoeft je alleen even met je e-mailadres te registreren om de gratis les te kunnen volgen.

Hoe kan ik inloggen?

Controleer eerst op je een account hebt aangemaakt (klik op registreren om je gratis aan te melden – vul het linkervak van het scherm in dat je nu krijgt). Kun je nog steeds niet inloggen. Controleer dan of je het goede wachtwoord hebt. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ als je het niet meer weet.

Wat als ik tijdens de cursus vragen heb?

Vragen kun je stellen op de speciale besloten Facebookpagina van deze cursus, waar je als cursist exclusief toegang toe krijgt. Je kunt ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen.

Krijg ik een certificaat?

Jazeker. Als je de cursus goed doorlopen hebt, kun je jouw persoonlijke certificaat Dit is Italiaans 1 downloaden!

Krijgt de cursus ook updates?

Ja, we blijven voortdurend werken aan het verbeteren en het actualiseren van de cursus. Als je de cursus eenmaal hebt gekocht, krijg je ook toegang tot de updates!

Ik ben eigenlijk op zoek naar een voordelige vakantiecursus Italiaans voor beginners!

Goed nieuws, daar werken we op dit moment aan! En het wordt écht een bijzonder cursus. Het streven is dat we deze vakantiecursus vóór het vakantieseizoen 2021 klaar hebben. Houd de website in de gaten (of schrijf je in op de nieuwsbrief van Dit is Italië), dan laten we het je weten als die klaar is.

Is er ook een cursus Italiaans op A2-niveau of hoger?

Nog niet, maar we sluiten niet uit dat die er in een later stadium gaat komen!

Heb je nog andere vragen? Neem contact op!