Hieronder hebben we de veelgestelde vragen plus antwoorden over de cursussen Italiaans van Dit is Italië voor je op een rij gezet.

Voor wie is de cursus Italiaans voor beginners bedoeld?

Dit is Italiaans 1 is een cursus Italiaans voor beginners die je begeleidt naar A1-niveau. Omdat we deze cursus speciaal hebben samengesteld voor Italië-liefhebbers, gaan we er wel vanuit dat je al wel het een en ander weet over Italië en de Italiaanse taal. We beginnen dus ná Buongiorno, sono Dit is Italië, come stai!

Ik ben eigenlijk op zoek naar een voordelige vakantiecursus Italiaans voor beginners!

Goed nieuws, die hebben we ook. Onze Vakantiecursus Italiaans neemt je mee van de vakantievoorbereidingen tot aan de camping en het hotel. Dit is de ideale cursus Italiaans als je je niet te veel met grammatica bezig wilt houden, maar vooral een mondje Italiaans tijdens je vakantie wilt kunnen spreken.

Wat is het grote verschil tussen de Vakantiecursus en de Beginnerscursus?

De Vakantiecursus richt zich op het Italiaans dat je nodig hebt als je op vakantie gaat, zonder in te gaan op de grammatica. Je leert gesprekken voor te bereiden die je onderweg, in het hotel, op de camping, in het restaurant en in de winkel voert. En dan op een zo leuk mogelijke manier. De cursus Dit is Italiaans 1 is wat serieuzer. Deze cursus leert je Italiaans verwerven op A1-niveau van het Europees Referentie Kader. Grammatica komt dus ook uitvoerig aan bod. Je ontvangt na het goed afleggen van het examen Dit is Italiaans 1 dan ook een certificaat.

Waarom zou ik voor jullie cursussen Italiaans moeten kiezen?

We hebben bij het ontwikkelen van deze cursussen volgens de nieuwste didactische inzichten gewerkt en een mooie afwisseling gekozen tussen tekst, video en audio. Daarnaast geven we je tips hoe je jezelf de Italiaanse taal sneller eigen kunt maken. Deze cursussen is ideaal als je jezelf de Italiaanse taal als thuisstudie eigen wilt maken. Het zijn ook gewoon een heel voordelige cursussen, als je de prijs vergelijkt met andere (online) cursussen Italiaans!

Wie heeft de cursussen gemaakt?

Zowel de Vakantiecursus Italiaans als de cursus Italiaans voor beginners zijn ontwikkeld door Lotje Lomme, een ervaren en near-native docente Italiaans. De marketing en techniek is van Dit is Italië, een van de populaire Italië-websites in het Nederlands taalgebied.

Hoeveel tijd ben ik met de cursus Italiaans voor beginners bezig?

Ons advies voor de cursus Dit is Italiaans 1 is om aan elke les ongeveer een week tijd te besteden en er per dag een uurtje mee bezig te zijn. Reken op 5 tot 7 uur zelfstudie per les. Er zijn 12 lessen en een herhalingsles voordat je aan de A1-toets kunt beginnen. Kortom, je moet er ongeveer een kwartaal de tijd voor uit trekken.

De Vakantiecursus kun je sneller doen. Als je alles goed wilt oefenen, heb je ongeveer een maand de tijd nodig.

Hoe volg ik de lessen?

De lessen volg je op deze website, in de speciale online leeromgeving, waar je ook de opdrachten en de oefeningen doet en je jouw voortgang bij kunt houden. De cursus is volledig online. Je ontvangt dus geen materialen via de post.

Kan ik de cursus op mijn smartphone of tablet volgen?

Ja, de cursus is geschikt voor alle schermen. Een smartphone is in sommige gevallen misschien wat klein om prettig te kunnen werken, maar met een tablet op de bank kun je prima uit de voeten.

Waarom zijn deze cursussen Italiaans zo goedkoop?

We kunnen je onze online cursussen Italiaans voordelig aanbieden doordat je de lessen zelfstandig en in je eigen tempo doorloopt, zonder directe interactie met de docent. Op deze manier kunnen we de cursussen voor een lage prijs aan veel mensen aanbieden die graag willen beginnen met het leren van de Italiaanse taal.

Zijn er nog extra kosten waarmee ik rekening moet houden?

Nee, de cursuskosten van € 49 voor de Vakantiecursus en € 79 voor de A1-cursus zijn inclusief alle lesmaterialen, het certificaat (bij de A1-cursus), de video’s en de audiobestanden. Je hoeft niet extra te investeren om deze cursus met goed gevolg af te kunnen leggen.

Ik heb in het verleden al wat Italiaans geleerd. Voegen deze cursussen iets nieuws toe?

Dat denken wij wel! Als je ons online magazine Dit is Italië kent, weet je dat we veel aandacht aan de Italiaanse cultuur besteden. Maar in Dit is Italiaans 1 leer je ook de grammatica en geven we je tips om je leerproces te vereenvoudigen. Deze cursus begint waar andere beginnerscursussen ophouden! De Vakantiecursus is vooral leuk om te doen en brengt veel vakantievoorpret met zich mee!

Kan ik een gratis proefles van deze cursussen volgen?

Ja, van beide cursussen die we nu in ons programma hebben, kun je de eerste les gratis en zonder registratie volgen. Wil je een voorproefje van de hele cursus inclusief oefeningen en toetsen? Schrijf je dan in voor de Gratis Minicursus Italiaans. Deze Minicursus kun je helemaal gratis en vrijblijvend volgen en geeft een goede indruk van de betaalde lessen.

Hoe kan ik inloggen?

Controleer eerst of je een account hebt aangemaakt (klik op registreren om je gratis aan te melden – vul het linkervak van het scherm in dat je nu krijgt). Kun je nog steeds niet inloggen? Controleer dan of je het goede wachtwoord hebt. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ als je het niet meer weet. Een stappenplan om je op weg te helpen vind je hier.

Kom je er niet uit of word je geblokkeerd door de anti-spam, stuur ons dan een mail.

Er staat dat ik geen toegang tot de inhoud heb?

Dan ben je niet ingelogd. Maak eerst een account aan en log dan hier in.

De les die ik heb gemaakt is niet afgevinkt?

Dan heb je de les nog niet behaald. Voor sommige onderdelen geldt dat je een score van minimaal 60% moet halen. Je kunt het natuurlijk altijd opnieuw proberen.

Wat als ik tijdens de cursus vragen heb?

Vragen kun je stellen op de speciale besloten Facebookpagina van deze cursus, waar je als cursist exclusief toegang toe krijgt. Je kunt ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen.

Ik wil geen Facebook gebruiken, is dat noodzakelijk?

Nee. Zie het als een extraatje om in contact te komen met andere cursisten, maar dit is zeker geen must.

Krijg ik een certificaat?

Bij Dit is Italiaans 1 krijg je een certificaat. Als je de cursus goed doorlopen hebt, kun je jouw persoonlijke certificaat Dit is Italiaans 1 downloaden!

Krijgen de cursussen ook updates?

Ja, we blijven voortdurend werken aan het verbeteren en het actualiseren van de cursus. Als je de cursus eenmaal hebt gekocht, krijg je ook toegang tot de updates!

Is er ook een cursus Italiaans op A2-niveau of hoger? Een cursus voor gevorderden?

Nog niet, maar we sluiten niet uit dat die er in een later stadium gaan komen! Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dit is Italië om op de hoogte te blijven.

Heb je nog andere vragen? Neem contact op!