Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Wat voor type buitenlander ben jij?

Ilja Leonard Pfeiffer is een Nederlandse schrijver die in Genua woont. Hij schreef het boek Grand Hotel Europa uit 2018. In zijn boek beschrijft hij verschillende types Nederlandse toeristen in Italië. Heel pijnlijk, want dan blijkt dat je een stereotype bent. Je zou daar een Viva-quiz van kunnen maken.

Het is echter goed om te bedenken dat als je nog maar weinig Italiaans spreekt je ook niet behoort tot de ontheemde groep migranten die geen thuisland meer hebben. Hoe goed Italiaans je ook spreekt, je zult altijd een Nederlander blijven. L’olandese.

Over de dubbele identiteit van migranten zijn boeken vol geschreven door nobelprijswinnaars waaruit blijkt dat ze last hebben van gevoelens van schaamte, verwarring of uitsluiting. Daar kun je ook stereotyperingen van maken. Toerisme heeft veel lelijke kanten maar er zit een heel spectrum van migrantenidentiteiten tussen de domme toerist en de vluchtelingen die op Lampedusa aankomen met een bootje.

De motivatie om Italiaans te leren is voor iedereen anders. Maar het is goed te bedenken waarom je Italiaans wilt leren en wat je er mee wilt doen op een realistische manier.

Bekijk ook deze video van Amerikaanse beroemdheden die Italiaans spreken, de een wat beter dan de ander.